Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος

Κόσμος

Το μέλλον ισπανικών ποικιλιών που ζουν 40 έτη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020
spain_oil
Δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση το μέλλον της ελαιοκομίας να αφεθεί στην τύχη που της προδιαγράφει η εδραίωση της πυκνής και υπέρπυκνης πρακτικής φύτευσης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, η αυτορρύθμιση των αγορών θα στερούσε από το προϊόν την αίγλη που επί αιώνες προσπαθούν να ντύσουν στα προϊόντα της ελιάς χώρες παραδοσιακοί καλλιεργητές.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεβαίνει το ελαιόλαδο λόγω της ζήτησης...

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

imageΑνάκαμψη των τιμών ελαιολάδου στην επερχόμενη εμπορική χρονιά προδιαγράφει στην τελευταία έκθεσή του και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA), με τα στοιχεία του να δείχνουν ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής στο σύνολο των παραγωγικών κέντρων της Μεσογείου, πλην της Ισπανίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αιγίλοπας: Για να αρχίσουν να καλλιεργούνται ξανά οι ντόπιες ποικιλίες φρούτων, λαχανικών και σιτηρών

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

trapeza-sporonΟ ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβώς μία ακόμη ομάδα διάσωσης σπόρων, όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι μια οργάνωση της οικολογικής γεωργίας, μετεξέλιξη του Εργαστηρίου Οικολογικής Πρακτικής Θεσσαλονίκης της δεκαετίας του '90, η οποία συλλέγει και διατηρεί παραδοσιακές ποικιλίες φυτών αλλά και μελετά, αξιολογεί και επιλέγει, μαζί με τους παραγωγούς του δικτύου της, ποικιλίες και σπόρους κατάλληλους για βιοκαλλιέργεια.

Αξιοποιεί, λοιπόν, τη βιοποικιλότητα για να στηρίξει την οικολογική-βιολογική γεωργία και έχει σκοπό τη διατήρηση και εκ νέου καλλιέργεια των τοπικών και παραδοσιακών ποικιλιών αλλά και τη δημιουργία ποικιλιών και σπόρων προσαρμοσμένων στις τοπικές συνθήκες και στην οικολογική γεωργία. Δηλαδή ποικιλιών που θα στηρίξουν τη βιολογική καλλιέργεια και θα τη βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι βασικές αρχές του στρατηγικού σχεδίου ελαιολάδου που παρουσιάστηκαν στο Βορίδη

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

imageΤο μέσο-μακροπρόθεσμο εθνικό στρατηγικό σχέδιο, αποτέλεσε το κύριο θέμα της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΕΔΟΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου), στις 10/3/20.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, δύο είναι οι βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου για το ελαιόλαδο.

Ο πρώτος αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια για ανάπτυξη και προώθηση (όχι των άμεσων ενισχύσεων που δίνονται στους παραγωγούς) που θα πρέπει να δίνονται σε επιχειρήσεις (ιδιώτες ή συνεταιρισμούς) με την προϋπόθεση να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις για να μπορούν να είναι βιώσιμες. Αυτά τα κίνητρα θα αφορούν παραγωγούς ή Ομάδες Παραγωγών που θέλουν να αυξήσουν την εκμετάλλευσή τους, ελαιοτριβεία που θα συνενωθούν, καθώς και τυποποιητήρια ή εξαγωγείς.


Διαβάστε περισσότερα...

Σύγχρονες Προσεγγίσεις Αξιοποίησης & Επεξεργασίας Ελαιολάδου

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Τις τεχνικές κλαδέματος καθώς και ορθές πρακτικές περιποίησης του ελαιόδεντρου είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν οι καταρτιζόμενοι μας από τον καθηγητή κ.

στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Σύγχρονες Προσεγγίσεις Αξιοποίησης & Επεξεργασίας Ελαιολάδου»

klados

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 134

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2299319

Online χρήστες

Έχουμε 28 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 12 °C
Δευτέρα, 26 Οκτ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 24 °C
Τρίτη, 27 Οκτ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 24 °C
Τετάρτη, 28 Οκτ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 ως 18 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.