Αρχική arrow Που είμαστε

Chora Map

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008
AddThis Social Bookmark Button

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΗΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑ ΕΩΣ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, 3.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η ΟΠ Νηλέας δραστηριοποιείται σ' έναν ιδιαίτερα προικισμένο τόπο.

Το ήπιο κλίμα της Δ. Μεσσηνίας, η έντονη εναλλαγή του τοπίου, η παρουσία των ορεινών όγκων και της θάλασσας του Ιονίου πελάγους, συνθέτουν ένα μεσογειακό περιβάλλον στο οποίο η ελιά, αποτελεί αναπόσπαστη παρουσία εδώ και χιλιετίες.

Στη Μυκηναική εποχή στην περιοχή μας αναπτύχθηκε ένας σπουδαίος πολιτισμός η οικονομία του οποίου στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στο ελαιόλαδο. Σήμερα 3.300 χρόνια μετά την καταστροφή του ανακτόρου του Βασιλιά Νέστορα το ελαιόλαδο συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία της Δ. Μεσσηνίας.

Το ανάκτορο του ομηρικού βασιλιά βρίσκεται στο λόφο του Εγκλιανού πενήντα χιλιόμετρα δυτικά της Καλαμάτας και μόλις τρία χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας. Είναι στο κέντρο της διαδρομής από τις ακτές του Ιονίου έως τους ορεινούς όγκους της οροσειράς Αιγάλεω και αποτελεί και το κέντρο δραστηριότητας της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας, αφού τα αγροτεμάχια των μελών του Νηλέα εκτείνονται από τις ακτές του Ιονίου ως τους ορεινούς όγκους και έως τους όμορους του Νέστορος Δήμους Πύλου και Γαργαλιάνων.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2904630

Online χρήστες

Έχουμε 40 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 2 °C
Παρασκευή, 28 Ιαν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 2 ως 14 °C
Σάββατο, 29 Ιαν
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 2 ως 11 °C
Κυριακή, 30 Ιαν
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 0 ως 12 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.