Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο προμήθειας εξοπλισμού παραγωγών, στο πλαίσιο της δράσης Δi

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Μια ξεχασμένη μάχη, ένα εγκαταλειμμένο πέτρινο γεφύρι και στο βάθος η ανάπτυξη…

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022
giofiri_2

Η ανάπτυξη είναι από τις πλέον πολυχρησιμοποιημένες λέξεις, που ενώ έχει πολλές αναφορές και παραμέτρους, σχεδόν πάντα υπονοεί ή παραπέμπει στην οικονομική ανάπτυξη, δηλαδή στην αύξηση του πλούτου. Επίσης, σχεδόν πάντα παραμένει ευσεβής πόθος, διότι συνδέεται με κάποιο μεσσιανικό «θαύμα» και όχι με πρωτοβουλίες και δράσεις ανθρώπων που θα ωφεληθούν άμεσα από αυτήν.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα της σχέσης που μπορεί να έχει η ανάπτυξη με ένα εγκαταλειμμένο πέτρινο γεφύρι από την εποχή της Τουρκοκρατίας και μια ξεχασμένη μάχη.

Διαβάστε περισσότερα...

Σπήλαιο Λιμνών: Ένας μυστικός παράδεισος ανυπέρβλητης ομορφιάς στην Αχαΐα

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Στην ορεινή Αχαΐα, στους πρόποδες του Χελμού, βρίσκεται το ανυπέρβλητης ομορφιάς σπήλαιο των Λιμνών. Η πρώτη αίθουσα της σπηλιάς ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Στα «Αρκαδικά» ο Παυσανίας αναφέρεται στον μύθο των Προιτιδών, των θυγατέρων του βασιλιά της Τύρινθος Προίτου.

Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του σπηλαίου kastriacave.gr

Σύμφωνα με τα γραφόμενα η Λυσίππη, η Ιφινόη και η Ιφιάνασσα κυριεύτηκαν από μανία, τιμωρημένες από την Ήρα επειδή καυχήθηκαν ότι ήταν ομορφότερες από αυτήν ή, κατά μία άλλη εκδοχή, από τον Διόνυσο γιατί περιφρόνησαν τη λατρεία του. Νομίζοντας πως ήταν δαμάλες, χλεύαζαν τους άντρες και παρακινούσαν τις γυναίκες να σκοτώνουν τα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΗΛΕΑΣ

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021
nileasΤην Κυριακή 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό ΝΗΛΕΑΣ για την ανάδειξη Διοικητικού και Ελεγκτικού Συμβουλίου. Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο αφού συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη του συνεδρίαση, εξέλεξε πρόεδρο τον Κόκκινο Γεώργιο, αντιπρόεδρο τον Σουρέλη Ιωάννη, γραμματέα τον Μπαχούμα Γεώργιο, ταμία τον Μαθιό φώτη και μέλος τον Πουλόπουλο Ιωάννη.
Διαβάστε περισσότερα...

Η αποτυχία του ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτας

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Η αποτυχία του ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτας

Υπενθυμίζοντας ότι το Ελαιόλαδο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Καλαμάτα πωλείται από τον παραγωγό 2,60 ευρώ το κιλό, αξίζει να δούμε τις τιμές παραγωγού μερικών ιταλικών ελαιολάδων ΠΟΠ, όπως είναι δημοσιευμένες στο Ινστιτούτο Υπηρεσιών Γεωργίας και Αγοράς Τροφίμων (ISMEA).

Με λατινικούς χαρακτήρες είναι η ονομασία του προϊόντος, ακολουθεί σε παρένθεση η Περιφέρεια στην οποία παράγεται, ο πρώτος αριθμός μας δίνει την ελάχιστη τιμή παραγωγού και ο δεύτερος τη μέγιστη τιμή παραγωγού σε ευρώ ανά κιλό: Brisighella (Eμίλια - Ρομάνα) 20 - 24, Garda (Βένετο) 16 - 18, Chianti Classico (Τοσκάνη) 11,7 -13,5, Riviera dei fiori (Λιγουρία) 11 - 11,50, Monti Iblei (Σικελία) 8,5 - 9 Umbria (Ούμπρια) 8,5 - 8,8, Lametia (Καλαβρία) 7,70 - 7,90, Bruzio (Καλαβρία) 7,20 - 7,40, Caninο (Λάτιο) 7,10 - 7,50, Aprutino Pescarese (Αμπρούτσο) 6,60 - 6,70, Colline teatine (Αμπρούτσο) 6,60 - 6,70, Val di Mazzara (Σικελία) 5,30 - 5,40 και Valli Trapanesi (Σικελία) 5,30 - 5,40.

Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

divariΗ ποικιλομορφία του ελληνικού ελαιοδάσους με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού διαμορφώνουν την απαράμιλλη αισθητική του. Είναι ο πλούτος που κληρονομήσαμε και οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, της παράδοσης και της ιστορίας μας. Η αξία που εμπεριέχεται στην περιβαλλοντική διάσταση του μεσσηνιακού ελαιώνα αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 3023140

Online χρήστες

Έχουμε 15 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 20 °C
Τρίτη, 05 Ιουλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 21 ως 36 °C
Τετάρτη, 06 Ιουλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 ως 35 °C
Πέμπτη, 07 Ιουλ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 34 °C

Αέρας στη Χώρα

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.