Αρχική arrow Νέα arrow Διακρίσεις arrow ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ 2013

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013
AddThis Social Bookmark Button

Η αίθουσα εκδηλώσεων στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς κατάμεστη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουνίου, όταν έγινε η έκτη τελετή απονομής των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου». Η «παλιά φρουρά» των βραβευμένων ήρθε απ’ όλη την Ελλάδα, από τα Κύθηρα ώς τα Γιάννενα και από την Κρήτη ώς τη Μακεδονία, για να τιμήσει αυτούς που παίρνουν τη σκυτάλη. Καθηγητές πανεπιστημίων, στελέχη της αγοράς, οι δικοί μας άνθρωποι από την οικογένεια της «Καθημερινής», αλλά και μια πρωτιά για φέτος: νέοι που κέρδισαν τις προσκλήσεις τους από τον ιστότοπο του «Γαστρονόμου» στο Διαδίκτυο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων της «Κ», κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, αφιερώνοντάς τη στη μνήμη της Λένας Αλαφούζου, που στάθηκε πάντα δίπλα μας, εμψυχώνοντας και υποστηρίζοντας την προσπάθεια του «Γαστρονόμου» όλα αυτά τα χρόνια. Η ομιλία του έδωσε τον τόνο για ό,τι θα επακολουθούσε: «Δόξα σοι ο Θεός, λίγο οι προσπάθειες άξιων Ελλήνων που πρόκοψαν παράγοντας και λειτούργησαν παραδειγματικά σε όλη την επικράτεια, λίγο η κρίση και η σημασία που απέκτησε η παραγωγή για τη ζωή, τη διατροφή και την οικονομία, το ουσιώδες ήρθε επιτέλους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος: όλοι τώρα γράφουν και μιλούν για προϊόντα. Μαθαίνουμε σιγά σιγά και στην Ελλάδα να τυποποιούμε και να εξάγουμε ξεχωριστά προϊόντα υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας, που βραβεύονται σε όλο τον κόσμο. Λάδι, τυροκομικά, μέλι, αλλά και λαχανικά και φρούτα ταξιδεύουν μεταποιημένα ή φρέσκα σε μακρινές και δύσκολες αγορές. Το κρασί μας επίσης. Κερδίζουμε βήμα βήμα τον χώρο που αξίζει για την παραγωγή μιας ευλογημένης χώρας». Το εξαιρετικό προϊόν, η καινοτομία, αλλά και η αντιπροσώπευση μεγάλου φάσματος εταιρειών ήταν τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των φετινών βραβευομένων. Φροντίσαμε να αντιπροσωπεύεται ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών, από τις μικρές προσωπικές εταιρείες έως τις ιστορικές εμβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις προϊόντων ευρείας καταναλώσεως, όπως είναι ο εκατοντάχρονος «Κύκνος» και νεότερες όπως το «Το Μάννα-Τσατσαρωνάκη». Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί εκπροσωπήθηκαν επάξια από τον Α.Σ. Ροβιών που παράγει εξαιρετικές ελιές και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις από την εταιρεία Αγροβίμ Α.Ε. που φέρνει το μεσσηνιακό λάδι και τις ελιές στις αγορές του κόσμου. Το ενδιαφέρον γνήσιο, το χειροκρότημα ζεστό, η συγκίνηση πηγαία. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς. Οι ιστορίες των βραβευμένων παραγωγών και εταιρειών, ιστορίες προσπάθειας, μόχθου και αγώνα, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Οι ίδιοι, με τα δυο λόγια που είπαν παραλαμβάνοντας το βραβείο τους, φανέρωσαν το κοινό τους «μυστικό»: σκληρή δουλειά, επιμονή και μεράκι, πίστη στο προϊόν τους, σεβασμός στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Αλλά και οι άνθρωποι που απένειμαν τα βραβεία, ξεχωριστοί και οι ίδιοι, πετυχημένοι στη δουλειά τους, μίλησαν με θαυμασμό και αγάπη για τους παραγωγούς συμβάλλοντας τα μέγιστα στο «κλίμα» της βραδιάς. Ανάμεσά τους, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που για δεύτερη χρονιά μάς τιμά με την παρουσία του, είπε με μια δόση χιούμορ που έκανε το κοινό να χειροκροτήσει: «Ξεκινάνε με μικρές μονάδες και με πολύ μόχθο, μέθοδο, στηριζόμενοι σχεδόν αποκλειστικά στις δυνάμεις τους. Ο κ. Μανουσάκης του “Κύκνου” είπε προ ολίγου ότι “η Πολιτεία ήταν απούσα”, και εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα μέσα μου, καλύτερα απούσα παρά παρούσα. Μόνοι, λοιπόν, αλλά καταφέρνουν να μας δείξουν τον δρόμο της άξιας Ελλάδας». Την προσπάθεια του «Γαστρονόμου» τίμησαν με την παρουσία τους ο εκδότης της «Καθημερινής» κ. Θέμης Αλαφούζος με τη σύζυγό του Νικόλ, η κ. Μάρθα Δερτιλή από το Δ.Σ. της «Καθημερινής», στελέχη της εφημερίδας κ.ά. Η γιορτή στο αίθριο, που ακολούθησε, είχε τους δικούς της πρωταγωνιστές και τη δική της πρωτοτυπία. Τους σεφ του «Γαστρονόμου», Ντίνα Νικολάου, Νένα Ισμυρνόγλου και Χριστόφορο Πέσκια, τον Στέλιο Παρλιάρο με τα περίφημα στο πανελλήνιο γλυκά του. Και για πρώτη φορά φέτος, τον «πάγκο» των παραγωγών με τα βραβευμένα προϊόντα, που επιμελήθηκε ο νεότερος σεφ του «Γαστρονόμου», Περικλής Κοσκινάς. Φεύγοντας πήραμε μαζί μας, εκτός από ένα γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου, και μία σειρά από την επιτυχημένη έκδοση του «Γαστρονόμου» «Φτιάξ’ το μόνος σου» και κάτι ακόμη: Ικανοποίηση, περηφάνια και ελπίδα ότι ο τόπος μας θα ξεπεράσει για ακόμη μία φορά τους χαλεπούς καιρούς.
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Πελίτι» - Π. Σαϊνατούδης Η βιοποικιλότητα έχει τον φύλακά της
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ Τυροκομείο Ζαγόρι Με αποκλειστικά δική τους γεύση
ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Αγρ. Συνεταιρισμός Ροβιών Η παραδοσιακή επεξεργασία ελιάς
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Κτήμα Βασιλάκη Σπάνια επένδυση στην Κρήτη ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ Τυροκομείο Σαμοθράκης Ενα και μοναδικό σε ολόκληρο νησί
ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «Κασέρι Ξάνθης» Κασέρι αλλιώτικο από τα άλλα
ΠΡΟΪΟΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ «Κύκνος» Ποιότητα και επιτυχία 100 ετών ΠΡΟΪΟΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ Το Μάννα - Τσατσαρωνάκης Κρίθινο παξιμάδι, αληθινό μάννα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Μανιτάρια «Δίρφυς» Ελληνικά μανιτάρια που ξεχωρίζουν ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ Αγροβίμ Α.Ε. Μια σπουδαία εξαγωγική δύναμη
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Αρτονοστιμιές Μάζη Παράδειγμα προς μίμηση
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ Septem Μπίρα για κάθε μέρα της εβδομάδας
πηγή:www.gastronomos.gr

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1827725

Online χρήστες

Έχουμε 29 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 9 °C
Παρασκευή, 15 Δεκ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 8 ως 17 °C
Σάββατο, 16 Δεκ
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 17 °C
Κυριακή, 17 Δεκ
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 4 ως 16 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2017 Elxis.org. All rights reserved.