Αρχική arrow Νέα arrow Οικολογία arrow WWF - Αθήνα - παγκόσμια βιοποικιλότητα

WWF - Αθήνα - παγκόσμια βιοποικιλότητα

Σάββατο, 25 Απριλίου 2009
AddThis Social Bookmark Button


WWF: Στην Αθήνα τα φώτα για την προστασία της παγκόσμιας βιοποικιλότητας - 23/4/2009


image Εν όψει του εξαιρετικά σημαντικού συνεδρίου «Προστασία της βιοποικιλότητας – μετά το 2010» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο και να εντείνει τις προσπάθειές της για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προστασία του βιολογικού πλούτου του πλανήτη.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 27 - 28 Απριλίου, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του WWF από την Ελλάδα και το εξωτερικό με επικεφαλής τον Τζιμ Ληπ, Γενικό Διευθυντή του διεθνούς WWF. Ο Τζιμ Ληπ αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πρωτοστατήσει εκ νέου στις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κατά την κρίσιμη περίοδο μετά το 2010, ειδικά καθώς εντός του επόμενου έτους αναμένεται να εκτιμηθεί η επίτευξη των στόχων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.


Οι προβλέψεις είναι ήδη δυσοίωνες και η πιθανότητα για επίτευξη των στόχων φαντάζει εξαιρετικά ισχνή. Το WWF, σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο, έχει επανειλημμένως αναδείξει τις ελλείψεις του καθεστώτος προστασίας της παγκόσμιας βιοποικιλότητας. Ειδικότερα, στην έκθεση της οργάνωσης, «Ζωντανός Πλανήτης», επισημαίνεται ότι την περίοδο 1970-2005 έχει σημειωθεί μείωση της παγκόσμιας βιοποικιλότητας που αγγίζει το 30%. Το WWF καλεί επειγόντως την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και να δεσμευτεί για τη θέσπιση μιας σειράς αναγκαίων μέτρων:

- Ορθή εφαρμογή και ενίσχυση των σχετικών με τη βιοποικιλότητα Κοινοτικών Οδηγιών με έμφαση στη διατήρηση του δικτύου Natura 2000.

- Ενσωμάτωση της διατήρησης της βιοποικιλότητας σε όλες τις τομεακές και αναπτυξιακές πολιτικές και τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει σαφής πρόβλεψη στον - υπό αναθεώρηση - Κοινοτικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση των αναγκών του δικτύου Natura 2000.

- Σύνδεση του διαλόγου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας με αυτόν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2078130

Online χρήστες

Έχουμε 39 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 °C
Τετάρτη, 03 Ιουν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 10 ως 23 °C
Πέμπτη, 04 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 27 °C
Παρασκευή, 05 Ιουν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 12 ως 26 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.