Αρχική arrow Νέα arrow Οικολογία arrow ΕΝΕΡΓΟΙ – ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΝΕΡΓΟΙ – ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011
AddThis Social Bookmark Button
Πόσοι γνωρίζουν για τις εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών για την υγεία σε επαγγελματικές κτηνοτροφικές μονάδες; Η επαναστατική ανακάλυψη των ΕΜ (ενεργών, ωφέλιμων μικροοργανισμών) από τον καθηγητή Τερούο Χίγκα (Teruo Higa), το 1983, στην Ιαπωνία, διαδόθηκε γρήγορα σε όλες τις ασιατικές χώρες.

Αφορμή γι' αυτό στάθηκαν τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, που διαπιστώθηκαν στην πληθώρα των εφαρμογών σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα δε στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την κηπουρική, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τη διαχείριση υδάτων, αποβλήτων και απορριμμάτων, καθώς και στις δενδροκαλλιέργειες, την υγεία, το νοικοκυριό, τα δομικά υλικά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για την εφαρμογή της τεχνολογίας ΕΜ σε όλους αυτούς τους τομείς, παρασκευάζονται διάφορα σκευάσματα, κατάλληλα για κάθε εφαρμογή. Η τεχνολογία των ΕΜ δεν άργησε να βρει και στην Ευρώπη ένθερμους υποστηρικτές, όπου οι εφαρμογές της αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα, οι ΕΜ εισήχθησαν μόλις πριν από 6 χρόνια και η εξάπλωσή τους γίνεται κι εδώ με γρήγορους ρυθμούς.


Η έδρα της εταιρίας είναι στην Αθήνα (Βουλιαγμένης 249) , με δυνατότητα για παραρτήματα και τοπικές επιτροπές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως παράδειγμα στο Βόλο κλπ. Το κύριο σκεύασμα διάθεσης των ΕΜ είναι σε μορφή διαλύματος, όπου συνυπάρχουν αρμονικά 80 διαφορετικές οικογένειες βακτηρίων. Οι σημαντικότερες απ' αυτές είναι βακτήρια, που χρησιμοποιούνται ανέκαθεν στην επεξεργασία τροφίμων όπως, βακτήρια γαλακτικού οξέως, βακτήρια μαγιάς, φωτοσυνθετικά βακτήρια κ.ά.

Όταν οι ΕΜ έρθουν σε επαφή με οποιαδήποτε οργανική ύλη, την αποδομούν με ζυμωτικές διαδικασίες και παράλληλα παράγουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, διάφορες χειλικές ενώσεις, δημιουργούν φωτοσύνθεση και γενικά εμπλουτίζουν το έδαφος με επί πλέον θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα φυτό για να αναπτυχθεί με ιδανικό τρόπο, εξηγεί η κ. Κυραννού και προσθέτει πως επιπλέον, καταστέλλουν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, γεγονός πολύ σημαντικό στην κτηνοτροφία.

Η εταιρία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μεταξύ των στόχων της είναι η πληροφόρηση και οργάνωση για την ανταλλαγή γνώσεων γύρω από τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα των εφαρμογών των ΕΜ σε όλους τους τομείς. Επίσης, η διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων για την εκπαίδευση στην τεχνολογία ΕΜ καθώς και η σύσταση ενός κέντρου πληροφοριών με πανελλαδική εμβέλεια.

Σκοπός του κέντρου θα είναι η μετάδοση και η παρουσίαση θεωρητικών και πρακτικών εφαρμογών των ΕΜ, αλλά και η στήριξη τοπικών φορέων και δήμων στην προσπάθεια εφαρμογής της τεχνολογίας αυτών.

Τερούο Χίγκα

Ο Τερούο Χίγκα είναι καθηγητής φυτοκομίας στο κολλέγιο Γεωργίας, Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους. Γεννήθηκε το 1941 στην Οκινάβα της Ιαπωνίας. Αποφοίτησε από το κολλέγιο Γεωργίας, Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους και από το Πανεπιστήμιο του Κιούσου Σχολή Αποφοίτων της Γεωργίας, στο Διδακτωρικό Τμήμα Έρευνας.

Το 1970 έγινε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Ρίουκιους, το 1972 βοηθός καθηγητή πανεπιστημίου και από το 1982 δραστηριοποιείται σ' αυτή τη θέση.

Είναι πολύ γνωστός για την ανακάλυψη και ανάπτυξη των ΕΜ και αφιερώνει σχεδόν το μισό από τον χρόνο του, διευθύνοντας με επιτυχία τις προσπάθειες για την εξάπλωση της χρήσης της τεχνολογίας ΕΜ στη γεωργία σε διάφορες χώρες.

Οι κύριες συγγραφικές του εργασίες περιλαμβάνουν τα βιβλία: "Μικροοργανισμοί στη Γεωργία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος" (1990 Νομπουνκύο), "Μια Επανάσταση για τη Σωτηρία της Γης" (1993 Σάνμαρκ), "Μια επανάσταση για τη Σωτηρία της Γης 2" (1994 Σάνμαρκ). Επιμελήθηκε, επίσης, την έκδοση του βιβλίου "ΕΜ Περιβαλλοντική Επανάσταση, η πλήρης εγκυκλοπαίδεια στοιχείων των ΕΜ" (1994 Σόγκο Γιούνικορν).

Ο καθηγητής Higa είναι, επίσης, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής για την Εξάπλωση Διεθνώς της Καλλιέργειας με φυσικούς τρόπους, πρόεδρος της επιτροπής Φυσικής Καλλιέργειας Ασίας και Ειρηνικού, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος για το Περιβάλλον της Γης, σύμβουλος τεχνολογίας του Συνδέσμου Ανθοκόμων της Ιαπωνίας, διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Γεωργίας, επιστημονικός σύμβουλος της Οργάνωσης Καθαρισμού Υδάτων της Ιαπωνίας, και σύμβουλος της Ιατρικής Ομοσπονδίας της Ιαπωνίας για τη Θεραπεία με Λέιζερ. Επίσης, κατέχει μεγάλο αριθμό θέσεων σε εθνικές και νομαρχιακές επιτροπές της Ιαπωνίας.

http://www.emhellas.com

http://www.oiko-em.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2799052

Online χρήστες

Έχουμε 57 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 13 °C
Τρίτη, 19 Οκτ
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 22 °C
Τετάρτη, 20 Οκτ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 8 ως 22 °C
Πέμπτη, 21 Οκτ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 24 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2021 Elxis.org. All rights reserved.