Αρχική arrow Νέα arrow Οικολογία arrow Επικήδειος για το κλίμα

Επικήδειος για το κλίμα

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010
AddThis Social Bookmark Button

Επικήδειος για το κλίμα το Σύμφωνο της Κοπεγχάγης

Οι ανεπαρκείς υποσχέσεις των μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα οδηγήσουν σε αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 3 βαθμούς Κελσίου, υποστηρίζει η Greenpeace σε ενημερωτικό δελτίο της που δημοσιεύεται σήμερα.

Με αφορμή την προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου για τελικές δεσμεύσεις όσον αφορά δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο υπεύθυνος για θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου, «οι υποστηρικτές του Συμφώνου της Κοπεγχάγης σήμερα έγραψαν τον επικήδειο για το κλίμα.

Αυτό το χαρτί θα είναι τόσο αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, όσο αποτελεσματική είναι και η Παγκόσμια Τράπεζα για την καταπολέμηση της φτώχειας» Η Greenpeace διαπιστώνει ότι η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου παρήλθε αλλά οι ισχυροί του πλανήτη δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση να συμβάλουν αποφασιστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος. «Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη επιβεβαίωσαν την απροθυμία τους να αναλάβουν πραγματική δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα επίπεδα που υπαγορεύει η επιστήμη», επισημαίνεται στο δελτίο.

Στο νέο ενημερωτικό δελτίο της Greenpeace εξετάζονται οι επιπτώσεις από τις δεσμεύσεις των κρατών όπως αποτυπώθηκαν στο Σύμφωνο της Κοπεγχάγης, και τονίζεται ότι ακόμα και μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας ενδέχεται να έχει καταστροφικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. Οι στόχοι που ανέλαβαν εθελοντικά τα ανεπτυγμένα κράτη θα μειώσουν τις συνολικές εκπομπές τους περισσότερο από 11% με 19% και σε συνδυασμό με τις πλασματικές μειώσεις (πχ δασοκομία), οι μειώσεις αυτές μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερες, εκτιμά η Greenpeace.

Σύμφωνα με την κλιματική επιστήμη, οι μειώσεις των εκπομπών των αναπτυγμένων κρατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% ως το 2020 (σε σχέση με το 1990) προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, υποστηρίζει η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση και επιμένει ότι μία νομικά δεσμευτική, φιλόδοξη και δίκαιη συνθήκη μπορεί να επιτευχθεί στο Μεξικό.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2253214

Online χρήστες

Έχουμε 30 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 23 °C
Τρίτη, 22 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 ως 25 °C
Τετάρτη, 23 Σεπ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 31 °C
Πέμπτη, 24 Σεπ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.