Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Ελπίδες σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Ελπίδες σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009
AddThis Social Bookmark Button

Ένα νέο φάρμακο κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ, το οποίο παρασκεύασαν βρετανοί ερευνητές, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε αρκετούς ασθενείς.

Ομάδα επιστημόνων στο University College London διαπίστωσε ότι το μικρό μοριακό φάρμακο εξαφάνισε μία πρωτεΐνη, τη SAP, η οποία φέρεται ότι είναι παρούσα στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, από τον εγκέφαλο πέντε πασχόντων που το έλαβαν για τρεις μήνες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, το οποίο συνέβαλε στη χρηματοδότηση της έρευνας, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής του φαρμάκου CPHPC συνιστούν αιτία για «συγκρατημένη αισιοδοξία», αλλά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν, αφαιρώντας την SAP από τον εγκέφαλο, θα προκύψουν κλινικά οφέλη. Τώρα σχεδιάζονται κλινικές μελέτες μεγαλύτερης κλίμακας.

«Νέες θεραπείες για τη νόσο του Αλτσχάιμερ απαιτούνται επειγόντως και είναι πιθανό αυτό το μικρό μοριακό φάρμακο να είναι ένας μελλοντικός υποψήφιος», δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου, Ρεμπέκα Γουντ.

Με δεδομένο τον γηράσκοντα παγκόσμιο πληθυσμό και την έλλειψη μίας αποτελεσματικής θεραπείας, τα νέα φάρμακα για το Αλτσχάιμερ θεωρούνται μία ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για την φαρμακευτική βιομηχανία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα περισσότερα φάρμακα για τη νόσο έχουν αποτύχει.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2904638

Online χρήστες

Έχουμε 42 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 5 °C
Παρασκευή, 28 Ιαν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 3 ως 14 °C
Σάββατο, 29 Ιαν
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 4 ως 9 °C
Κυριακή, 30 Ιαν
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: -1 ως 12 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.