Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Αποζημιώσεις και ενισχύσεις ΠΣΕΑ πληρώνει ο ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αποζημιώσεις και ενισχύσεις ΠΣΕΑ πληρώνει ο ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009
AddThis Social Bookmark Button

imageΤην Τετάρτη (15/4/2009) ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. ότι θα καταβληθούν σε δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις ύψους 2.671.792 Ευρώ.

Ειδικότερα εκκαθαρίσθηκαν από τον Οργανισμό και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 2.698 παραγωγών 40 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις, ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα και καύσωνα σε διάφορες καλλιέργειες.

Επίσης, στις 16 Απριλίου 2009, θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ για τις πυρκαγιές του 2006 και του 2007 συνολικού ύψους 2.836.936 Eυρώ.
Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται για τις εργασίες και τις δαπάνες που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι αγρότες, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν 1.325 παραγωγούς. Αναλυτικότερα αφορούν ζημιές σε 21 Νομούς της χώρας που προκλήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο, στο φυτικό κεφάλαιο (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), σε απώλεια φυτικής παραγωγής, στο πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα.

Όλες οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι παραπάνω ενισχύσεις και αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 3011261

Online χρήστες

Έχουμε 31 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 °C
Πέμπτη, 19 Μαΐ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 21 °C
Παρασκευή, 20 Μαΐ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 24 °C
Σάββατο, 21 Μαΐ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 12 ως 28 °C

Αέρας στη Χώρα

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.