Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Ακατάλληλο το μέτρο της σφαγής των χοίρων

Ακατάλληλο το μέτρο της σφαγής των χοίρων

Κυριακή, 03 Μαΐου 2009
AddThis Social Bookmark Button

ImageΑκατάλληλο κρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων το μέτρο της σφαγής των χοίρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γρίπη, συστήνοντας παράλληλα να αλλάξει η ονομασία της ώστε να μην ενοχοποιούνται τα ζώα.

«Οι επιστημονικές πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι αυτός ο νέος ιός της γρίπης μεταδίδεται από τον άνθρωπο, δεν υπάρχουν αποδείξεις λοίμωξης των χοίρων, ούτε μετάδοσης στον άνθρωπο από τους χοίρους» σημειώνει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζει ακόμη ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος και άλλων χοιρινών προϊόντων δεν είναι επικίνδυνη. Αντιθέτως οι χώρες θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επίβλεψη και στην ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας, καταλήγει.

Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος γνωστοποίησε την πρόθεσή της να σφαγιάσει 250.000 χοίρους, παρουσιάζοντας αρχικά την ενέργεια αυτή ως μέτρο πρόληψης και στη συνέχεια, σήμερα, ως μέτρο «γενικής υγιεινής».

Νέοι κανόνες για τον προσδιορισμό του ιού της "νέας γρίπης" από ΕΕ

ImageΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη 30 Απριλίου, μια σειρά κανονισμών για το πώς θα προσδιορίζεται η νέα μορφή γρίπης των χοίρων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ "ενέκρινε έναν κοινό ευρωπαϊκό ορισμό για τον ιό της νέας γρίπης", την ασθένεια η οποία "βρέθηκε ότι περιέχει γονίδια ιών της γρίπης που προσβάλει τους χοίρους, τα πτηνά και τους ανθρώπους σε έναν συνδυασμό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν και πουθενά στον κόσμο", αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο ορισμός της ασθένειας θα καταστήσει ευκολότερη τη διάγνωση των νέων κρουσμάτων σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης "θα επιτρέψει μια πιο αποτελεσματική επεξεργασία συγκρίσιμων πληροφοριών πάνω στον ιό της νέας γρίπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι όλοι μιλάμε για το ίδιο πράγμα", επισημαίνει στην ανακοίνωση η Επίτροπος για την Υγεία Αντρούλα Βασιλείου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε καθώς οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ πραγματοποιούν έκτακτες συνομιλίες στο Λουξεμβούργο για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου αυτής.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2078123

Online χρήστες

Έχουμε 41 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 °C
Τετάρτη, 03 Ιουν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 10 ως 23 °C
Πέμπτη, 04 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 27 °C
Παρασκευή, 05 Ιουν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 12 ως 26 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.