Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Οι αγρότες να μην πληρώσουν τις ΕΑΣ

Οι αγρότες να μην πληρώσουν τις ΕΑΣ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009
AddThis Social Bookmark Button

Χατζηγάκης: Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων, ούτε οι Ενώσεις πρέπει να εισπράττουν καμία αμοιβή. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν το 50% και πλέον των εσόδων τους από αγροτική εκμετάλλευση.>

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός κ. Σωτ. Χατζηγάκης σχετικά με το θέμα της καταβολής αμοιβής από επαγγελματίες αγρότες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν από μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα του ΟΣΔΕ. Επειδή τον τελευταίο καιρό δημιουργείται μια εντύπωση θα έλεγα και μια εκμετάλλευση από ορισμένους επιτηδείους που ζητούν από τους αγρότες μας να καταβληθούν αυτά τα δικαιώματα, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχοντας αποδεδειγμένη την αξιοπιστία και ακολουθώντας μια πολιτική εντιμότητας και καθαρότητας απέναντι στους Έλληνες αγρότες, αλλά και σε αυτά που υποσχέθηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τα δικαιώματα αυτά στις Ενώσεις. Οι Ενώσεις από την πλευρά τους στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μας είναι υποχρεωμένες να μην εισπράξουν οτιδήποτε εφόσον αυτή τη δαπάνη την αναλαμβάνει το κράτος. Το κράτος, η πολιτεία, η Κυβέρνηση με μια σειρά ρυθμίσεων έχει τακτοποιήσει απόλυτα αυτό το ζήτημα και μπορώ να σας πω σήμερα, ευχάριστα, ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω. Δηλαδή θα καλύψει και τους συνταξιούχους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν το 50% και πλέον των εσόδων τους από αγροτική εκμετάλλευση. Έτσι νομίζω ότι ικανοποιείται όχι μόνον η δέσμευση την οποία η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είχε κάνει, αλλά ετούτη η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα αγάπης περισσότερο ποιο κοντά στον Έλληνα αγρότη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσοι είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι απάντησε:
Ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει μια ανασκόπηση των στοιχείων του και τα συγκεκριμένα στοιχεία θα ανακοινωθούν.

Όσον αφορά το ποσόν που θα απαιτηθεί ο υπουργός είπε
Το ποσόν δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως ότι υπολογίζεται ότι θα είναι 25 εκατ. το χρόνο για τρία χρόνια. Θα δοθεί η προκαταβολή τώρα και μετά βάση του νόμου θα συμπληρωθεί το ποσό αυτό.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2471578

Online χρήστες

Έχουμε 45 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 3 °C
Τετάρτη, 03 Μαρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 2 ως 17 °C
Πέμπτη, 04 Μαρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 2 ως 19 °C
Παρασκευή, 05 Μαρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 4 ως 19 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2021 Elxis.org. All rights reserved.