Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Υποχρεωτική δημοσιοποίηση στοιχείων

Υποχρεωτική δημοσιοποίηση στοιχείων

Κυριακή, 03 Μαΐου 2009
AddThis Social Bookmark Button

imageΜπόελ: Υποχρεωτική δημοσιοποίηση στοιχείων των επιδοτούμενων αγροτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παρέκκλιση στην εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού, ο οποίος προβλέπει τη δημοσιοποίηση από τις 30 Απριλίου και μετά στο διαδίκτυο όλων των ονομάτων και ποσών των αγροτών και άλλων δικαιούχων,...

που εισπράττουν κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Αυτό δήλωσε η κοινοτική Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη και την απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει μέχρι τις 30 Απριλίου τον κατάλογο των δικαιούχων.


Η Γερμανία, επισήμανε η κ. Μπόελ, ψήφισε υπέρ του κοινοτικού κανονισμού για τη διαφάνεια στις κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία.

Οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, πρόσθεσε, προέρχονται από χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων, που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποιους καταβάλλονται και πως τα χρήματα αυτά ξοδεύονται. Εάν η Γερμανία επιμείνει στη μη δημοσιοποίηση, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πράξει τα δέοντα.

Με βάση τον κοινοτικό κανονισμό, που υιοθετήθηκε προ τριετίας, όλα τα κράτη μέλη πρέπει να δημιουργήσουν στο διαδίκτυο ειδική ιστοσελίδα, όπου το αργότερο από 30/4/2009 να εμφανίζουν αναλυτικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας, ποσό κοινοτικής ενίσχυσης) που έλαβε κάθε αγρότης ή άλλος δικαιούχος το προηγούμενο οικονομικό έτος στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Τη δημοσιοποίηση στο Internet των ονομάτων των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης είχαν ζητήσει και οι ευρωβουλευτές, που είχαν υιοθέτησαν την έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή (ελληνικής καταγωγής) Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2247113

Online χρήστες

Έχουμε 37 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 19 °C
Σάββατο, 19 Σεπ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 16 ως 23 °C
Κυριακή, 20 Σεπ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 13 ως 27 °C
Δευτέρα, 21 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.