Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Τι λέτε για ένα "έξτρα παρθένο" Bloody Mary;

Τι λέτε για ένα "έξτρα παρθένο" Bloody Mary;

Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
AddThis Social Bookmark Button

Τα κοκτέιλ είναι της μόδας, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πειραματίζονται να βρουν τον ιδανικό συνδυασμό, διαφορετικών συστατικών και να καταπλήξουν. Και παρότι θεωρούνται καλοκαιρινά ποτά, οι εορταστικές μέρες που διανύουμε είναι ιδανικές για να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ένα καλό κοκτέιλ.
Το Bloody Mary είναι ένα κλασικό κοκτέιλ, το οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε σε πιο μεσογειακό προσθέτοντας μια σταγόνα έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Άλλωστε, αν υπάρχουν δυο συστατικά που τα πάνε καλά μεταξύ τους, αυτά δεν είναι άλλα από το λάδι με τη ντομάτα, που είναι το κύριο συστατικό. Πιστεύεται ότι η προέλευση του Bloody Mary είναι το Παρίσι το 1920 και δημιουργός του ο Fernand Petoit. Πήρε το όνομά του από την Μαρία Τυδώρ της Γαλλίας και λόγω των σκληρών ποινών που επέβαλε της δόθηκε το παρατσούκλι "Bloody Mary".
Πως φτιάχνεται (συνταγή για ένα ποτήρι)
150 ml χυμού τομάτας (κατά προτίμηση φυσικό)
50 ml βότκας
Χυμό μισού λεμονιού ή λάιμ
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Λίγες σταγόνες σάλτσα Worcestersire
Μια σταγόνα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Μπορεί να διακοσμηθεί με ένα κλαδάκι σέλινο, λίγες ελιές και μια φέτα λεμόνι ή λάιμ. Προετοιμασία
Ανακατεύουμε απαλά τη βότκα, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι μαζί με τη σάλτσα worscestershire. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο και γαρνίρουμε με το σέλινο, τις ελιές και την φέτα λάιμ ή λεμονιού. Και γιατί όχι....μια ακόμα σταγόνα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου! Είναι ιδανικό ως απεριτίφ, η ανάμειξη του χυμού ντομάτας με τα υπόλοιπα συστατικά, βοηθά στην όρεξη για το φαγητό που θα ακολουθήσει. Συστήνεται και ως ορεκτικό πριν από το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο δείπνο και σε μικρά ποτήρια είναι η ιδανική ποσότητα λίγο πριν το φαγητό. Μια καλή ιδέα είναι να σερβιριστεί με κριτσινάκια και λεπτές λωρίδες φρέσκων λαχανικών, π.χ. καρότο, αγγούρι ή τουρσί, για την καλύτερη έκκριση των γαστρικών υγρών που μαζί με το ελαιόλαδο βοηθά στην καλύτερη πέψη.

Μικρά tips Η ποσότητας βότκας στην αρχική συνταγή είναι η μισή της ποσότητας του χυμού ντομάτας, αλλά ως απεριτίφ είναι καλύτερα να είναι μικρότερη. Και αν γενικά η βότκα μας πέφτει δυνατή μπορούμε να μειώσουμε κι' άλλο την ποσότητα ή να την αντικαταστήσουμε με κρασί. Ακόμη καλύτερα να μην βάλουμε καμία δόση αλκοόλ για τα παιδιά. Επίσης, η αρχική συνταγή χρησιμοποιεί και λίγες σταγόνες ταμπάσκο αλλά αντ' αυτού χρησιμοποιούμε ένα πικάντικο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. (Πηγή: aovesourhot.com)

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1808675

Online χρήστες

Έχουμε 115 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 11 °C
Παρασκευή, 24 Νοέ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 6 ως 18 °C
Σάββατο, 25 Νοέ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 4 ως 18 °C
Κυριακή, 26 Νοέ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 8 ως 18 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2017 Elxis.org. All rights reserved.