Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Η υπεραλίευση απειλεί τον τόνο

Η υπεραλίευση απειλεί τον τόνο

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009
AddThis Social Bookmark Button

Η υπεραλίευση απειλεί να εξαλείψει τον αναπαραγωγικό πληθυσμό του τόνου, ενός από τα μεγαλύτερα και γρηγορότερα ψάρια του Ατλαντικού, μέσα σε τρία χρόνια, εκτός εάν περιοριστεί κατά πολύ, προειδοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Ενώ οι ευρωπαϊκοί αλιευτικοί στόλοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, την Τετάρτη, τη δίμηνη σεζόν της αλιείας, η οργάνωση υποστηρίζει ότι η ανάλυσή της έδειξε πως οι τόνοι που είναι σε ηλικία να αναπαραχθούν (άνω των τεσσάρων ετών), με τον τρέχοντα ρυθμό αλίευσής τους θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2012.

«Για χρόνια οι άνθρωποι ρωτούσαν πότε θα έρθει η κατάρρευση και σήμερα έχουμε την απάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρχι Τουδέλα, επικεφαλής του τμήματος αλιείας της WWF για τη Μεσόγειο.

Ο τόνος είναι το αγαπημένο ψάρι όσων προτιμούν το σούσι. Η ζήτηση από την Ιαπωνία οδήγησε στην ανάπτυξη του μεσογειακού αλιευτικού στόλου την περασμένη δεκαετία, ωστόσο πολλά αλιευτικά χρησιμοποιούν παράνομα αεροπλάνα για να εντοπίζουν τα ψάρια.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το ψάρι μπορεί να σωθεί εάν σταματήσει η αλίευσή του τον Μάιο και τον Ιούνιο, την εποχή που οι τόνοι περνούν από τα στενά του Γιβραλτάρ για να γεννήσουν τα αυγά τους στη Μεσόγειο.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2904574

Online χρήστες

Έχουμε 21 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 2 °C
Παρασκευή, 28 Ιαν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 2 ως 14 °C
Σάββατο, 29 Ιαν
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 2 ως 11 °C
Κυριακή, 30 Ιαν
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 0 ως 12 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.