Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ''Ο.Π ΝΗΛΕΑΣ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ''Ο.Π ΝΗΛΕΑΣ''

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013
AddThis Social Bookmark Button

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στο κινηματοθέατρο REX στη Χώρα η πρώτη συνάντηση εμπλεκομένων με την μεσσηνιακή ελαιοκομία φορέων με στόχο τη δημιουργία Κοινοπραξίας Ελαιουργικών Επιχειρήσεων στη Δυτική Μεσσηνία.
Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο κ. Θανάσης Μαυρούλης ιδιοκτήτης του ιστότοπου www.elies-ladikalamatiano.gr ο πρόεδρος του συνδέσμου Μεσσήνιων ελαιοτριβέων κ. Αντώνης Κορακάκης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων.
Ο γεωπόνος Φώτης Αγγελόπουλος μέλος του ΔΣ του ΝΗΛΕΑ-ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας- παρουσίασε τις απειλές αλλά και τις προκλήσεις που αναμένονται στο χώρο του ελαιολάδου ιδιαίτερα από την έναρξη της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-20 και την επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο.
Με βάση τα παραπάνω αλλά και με αναφορά στα γενικότερα προβλήματα, τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός φορέα που θα χειριστεί και θα συντονίσει τα φλέγοντα ζητήματα του μεσσηνιακού ελαιολάδου αλλά και του αγροτικού χώρου της δυτικής Μεσσηνίας γενικότερα. Από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ προτάθηκε η σύσταση κοινοπραξίας συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων ενώ τονίστηκε ότι είναι δεκτή προς διαβούλευση και κάθε άλλη πρόταση. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος ενώ πολλοί εκπρόσωποι φορέων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και συντάχθηκαν με την αναγκαιότητα σύστασης του φορέα. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ συνεχίζεται με την επεξεργασία και κατάθεση προς τελική διαβούλευση σχεδίου καταστατικού το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.
Στο διάστημα που θα ακολουθήσει η Ομάδα Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ είναι ανοιχτή σε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Απώτερος στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας το οποίο θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική μας οικονομία.
ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ
Πληροφορίες Φώτης Αγγελόπουλος Τηλ: 6937225589
Τηλ. Επικοινωνίας ΝΗΛΕΑ: 2763031752 Φαξ: 2763031023

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2253272

Online χρήστες

Έχουμε 34 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 22 °C
Τρίτη, 22 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 ως 25 °C
Τετάρτη, 23 Σεπ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 31 °C
Πέμπτη, 24 Σεπ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.