Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Διαβεβαιώσεις ΥπΑΑΤ για χρονοδιάγραμμα πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ. Μέχρι το Πάσχα αποζημιώσεις και πλ

Διαβεβαιώσεις ΥπΑΑΤ για χρονοδιάγραμμα πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ. Μέχρι το Πάσχα αποζημιώσεις και πλ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
AddThis Social Bookmark Button

i-5djrkx7-s_400Τη διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι εξισωτικές αποζημιώσεις για τα έτη 2009 και 2010 θα εξοφληθούν μέχρι το Πάσχα έδωσε στον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Ειδικότερα, σε συνάντηση μεταξύ του κ. οι κύριοι Σκανδαλίδης και Δριβελέγκας ενημέρωσαν τον κ. Έξαρχο ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένας κύκλος πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με πληρωμές εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών ενιαίας, ενίσχυσης εξισωτικών αποζημιώσεων και ειδικών καθεστώτων.

Ο κ. Έξαρχος, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, των διάφορων προγραμμάτων και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Ειδική συζήτηση έγινε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες, σε διάφορες περιοχές του Νομού και κυρίως στο Δήμο Κιλελέρ, οι οποίοι δεν εισέπραξαν μέρος ή καθόλου χρήματα για την Ενιαία Ενίσχυση του 2011 και τη συνδεδεμένη του βαμβακιού, παρόλο που είχαν κάνει τα απαραίτητα αιτήματα διορθώσεων. «Είναι επιτακτική ανάγκη οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ να επισπεύσουν τις πληρωμές για να μπορέσουν οι αγρότες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στις Τράπεζες και να προμηθευτούν αγροτικά εφόδια, λιπάσματα και φυτοφάρμακα για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Έξαρχος. Ο κ. Έξαρχος ζήτησε από τους Υπουργούς να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις περιοχές των ΤΟΕΒ Δαμασίου και Μάτι Τυρνάβου, πέραν των αρδευτικών έργων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στην ανάγκη επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας του ΓΟΕΒ, αφού το ισχύον δημιουργεί προβλήματα και οι αγρότες αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλές εισφορές για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, καθώς και στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης άδειας χρήσης νερού ώστε να μην υπάρχει κόστος για τους αγρότες. Οι κύριοι Σκανδαλίδης και Δριβελέγκας ενημέρωσαν τον κ. Έξαρχο ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένας κύκλος πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με πληρωμές εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών ενιαίας, ενίσχυσης εξισωτικών αποζημιώσεων και ειδικών καθεστώτων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι εξισωτικές αποζημιώσεις για τα έτη 2009 και 2010 θα εξοφληθούν μέχρι το Πάσχα ενώ η πληρωμή της εξισωτικής του 2011 προγραμματίζεται για το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου. Στις προτεραιότητες επίσης του Υπουργείου είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες πληρωμών των αγροπεριβαλλοντικών (νιτρορύπανση, βιολογικά, εκτατικοποίηση κτηνοτροφίας). Όλες οι παρτίδες που έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούν στα έτη 2009 και 2010 έχουν ήδη προωθηθεί για εξόφληση, η οποία και θα γίνει σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά στο πρόβλημα που προέκυψε με τις πληρωμές των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση βάσει της σχετικής έκθεσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας, θα υπάρξει άμεση απάντηση στην σχετική επιστολή του Δημάρχου κ. Ρίζου Κομίτσα με συγκεκριμένα στοιχεία και γίνεται προσπάθεια να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι πληρωμές. Επίσης, διαβεβαίωση δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή ότι μέχρι το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2011 σε όσους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Χ.Δ.
www.agrotypos.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2076570

Online χρήστες

Έχουμε 21 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως καθαρός Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία: 16 °C
Τρίτη, 02 Ιουν
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 22 °C
Τετάρτη, 03 Ιουν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 26 °C
Πέμπτη, 04 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.