Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Εντός μηνός η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδ. καθεστώτος υπόσχεται το Υπ. Οικονομικών

Εντός μηνός η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδ. καθεστώτος υπόσχεται το Υπ. Οικονομικών

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016
AddThis Social Bookmark Button


Υπεγράφη από το υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή (5/2/2016), η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013, για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος. Με την απόφαση αυτή:
1) Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες. 2) Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. 3) Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων. 4) Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.
Τι ίσχυε μέχρι σήμερα Μέχρι σήμερα οι εφορίες υποχρεούνταν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις επιστροφής μαζί με τις αναλυτικές καταστάσεις φορολογικών παραστατικών που υποβάλλονται απευθείας από τους αγρότες και μετά από ένα σύντομο έλεγχο της ορθής μεταφοράς των ποσών των φορολογικών στοιχείων στην αίτηση επιστροφής να τις καταχωρούν στο σύστημα TAXIS. Παράλληλα, έπρεπε να προβαίνουν σε σύγκριση του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων που προκύπτει από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής με τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής κάθε δικαιούχου που περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εφόσον το συνολικό ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που προέκυπτε από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής δεν υπερέβαινε τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής του αιτούντος, οι εφορίες πραγματοποιούσαν την επιστροφή χωρίς περαιτέρω έλεγχο. Χωρίς έλεγχο και εντός μηνός πραγματοποιούταν επίσης η επιστροφή ΦΠΑ στην περίπτωση που από τη σύγκριση των ακαθάριστων εσόδων της αίτησης με την κανονική αξία του ΥπΑΑΤ προέκυπτε διαφορά φόρου προς επιστροφή μέχρι 500 ευρώ. Στις λοιπές περιπτώσεις, η επιστροφή γινόταν μετά από έλεγχο εκτός αν ο προϊστάμενος της εφορίας υποβολής της αίτησης επιστροφής με έγγραφη αιτιολόγηση αξιολογούσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ελέγχου.
www.agrotypos.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2247037

Online χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 19 °C
Σάββατο, 19 Σεπ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 16 ως 23 °C
Κυριακή, 20 Σεπ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 13 ως 27 °C
Δευτέρα, 21 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.