Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί στην Τοσκάνη

Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί στην Τοσκάνη

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010
AddThis Social Bookmark Button

imageΕκπαιδευτικό ταξίδι ελαιοπαραγωγών στην Τοσκάνη της Ιταλίας διοργανώνει από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατά τό- πους αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και αρκετών πα- ραγωγών. Σκοπός του ταξιδιού είναι η εκπαίδευση των αγροτών και η μεταφορά εμπειριών στα παραδοσιακά και σύγ- χρονα πρότυπα της ελαιο- καλλιέργειας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Τοσκάνης. Στα πλαίσια του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που ακολουθούν τα μέλη της μεσσηνιακής αποστολής, θα υπάρξει ενημέρωση για την φυτοπροστασία και τις διάφορες τεχνικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς φυσικά να θίγεται η ποιότητα του ελαιολάδου.

Παράλληλα στην διάρκεια του ταξιδιού θα υπάρξει η δυνατότητα γνωριμίας με καινοτόμες τεχνικές τυποποίησης και μάρκετινγκ καθώς και με αγροτουριστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την προβολή, τη γευσιγνωσία και την προώθηση ελαιοκομικών και άλλων τοπικών προϊόντων στρατηγικής σημασίας.

Οι συμμετέχοντες Την μεσσηνιακή αποστολή θα απαρτίζουν: Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας οι: Βασίλης Κοζομπόλης, Κανέλλος Κυριακού, Παναγιώτης Κόττος, Κωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος και Αριστείδης Γιαννακόπουλος. Εκπροσωπώντας τους αντίστοιχους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Τοσκάνη θα ταξιδέψουν οι: Σαράντος Αγγελέας (Μικρή Μαντίνεια), Ευάγγελος Τσουλέας (Νεοχώριο Λεύκτρου), Αθανάσιος Μιχαλόπουλος (Πύργος Τριφυλίας), Νικόλαος Κόντος (Βάλτα), Ιωάννης Πετρόπουλος (Βάλτα), Αθανάσιος Κατσάς (Γλυφάδα), Γεώργιος Νταντής (Καλαμάτα), Μιχάλης Αντωνόπουλος (Καλαμάτα), Ηλίας Μαρκάκης (Χρυσοκελλαριά), Αθανάσιος Μητσέας (Σωτηριάνικα), Αναστάσιος Προσηλιακός (Γαργαλιάνοι), Λάζαρος Σύρνος (Κορυφάσιο), Σταύρος Αδαμόπουλος (Στέρνα), Γεώργιος Μποϊλές (Αμπελόφυτο), Βασίλειος Ψυχογιός (Αμπελόφυτο), Μιχάλης Αυγουλέας (Πεταλίδι), Παναγιώτης Παγάνης (“Νέα Εποχή”), Κωνσταντίνος Μπουλουλής (“Νέα Εποχή”), Δημήτριος Γκούζος (Δολοί) και Στυλιανός Βαβαρούτσος (Δολοί).

Στην αποστολή θα συμμετέχουν και οι παραγωγοί: Κωνσταντίνος Φαληδέας, Κλεάνθης Ζωγράφος, Γεώργιος Κουρέτας, Γε ργιος Ζαχαρόπουλος, Αθανάσιος Βέλμαχος, Αθανάσιος Καλκαβούρας, Σπύρος Πατσιώτης, Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Γεώργιος Καμαρινός, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Νικόλαος Κοτταρίδης, Γεώργιος Διον. Φουντάς, Ιωάννης Δημ. Μεϊντάνης, Παναγιώτης Βασ. Ρουσάκης, Δημήτριος Δημοσθ. Στασινόπουλος, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΑΣ Κωνσταντίνος Λύρης, Γεώργιος Λαμπρόπουλος και Γρηγόριος Κίτσος.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2798994

Online χρήστες

Έχουμε 43 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 13 °C
Δευτέρα, 18 Οκτ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 20 °C
Τρίτη, 19 Οκτ
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 22 °C
Τετάρτη, 20 Οκτ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 8 ως 22 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2021 Elxis.org. All rights reserved.