Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Με την υπογραφή της ΚΥΑ ξεκολλάνε νιτρορύπανση και βιολογικά

Με την υπογραφή της ΚΥΑ ξεκολλάνε νιτρορύπανση και βιολογικά

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013
AddThis Social Bookmark Button

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης αλλά και για μια σειρά άλλων προγραμμάτων γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων από τις τοπικές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, μετά και την υπογραφή της πολυαναμενόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 27 Αυγούστου υπογράφηκε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την αρχική ΚΥΑ και διευκολύνει τις εντάξεις στις «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο ορισμένων δράσεων του μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Α.Α 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Μετά την υπογραφή της σχετικής τροποποίησης, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι θα αρχίσουν άμεσα οι αξιολογήσεις από τις τοπικές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τη βιολογική γεωργία, τη βιολογική κτηνοτροφία τις σπάνιες ελληνικές φυλές ζώων και τη μείωση της νιτρορύπανσης. Οι εντάξεις θα γίνουν με βάση τα ποσά που έχουν κατανεμηθεί σε κάθε Περιφέρεια. Όσες Περιφέρειες ετοιμαστούν νωρίτερα, οι δικαιούχοι των μέτρων θα ενταχθούν νωρίτερα και θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μετά από την ένταξη.

Δηλώσεις Τσαυτάρη

Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, τόνισε ότι «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να μεγιστοποιήσουμε, μέσω της απλοποίησης του καθεστώτος ένταξης των δικαιούχων του προγράμματος, την απορρόφηση των Κοινοτικών και Εθνικών πόρων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με γνώμονα πάντα το συμφέρον των Ελλήνων παραγωγών και κτηνοτρόφων, την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή καταβολή των ενισχύσεων. Το μέτρο αυτό στηρίζει μεθόδους γεωργικής παραγωγής που αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην προστασία των σημαντικών φυλών εκτρεφόμενων ζώων του τόπου μας κ.α Η ορθή και έγκαιρη αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων για την υποστήριξη του Έλληνα αγρότη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».
www.agronews.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2181515

Online χρήστες

Έχουμε 49 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 25 °C
Πέμπτη, 06 Αυγ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 33 °C
Παρασκευή, 07 Αυγ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 18 ως 31 °C
Σάββατο, 08 Αυγ
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 18 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.