Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Οι 450 από τους 1.500 υποψήφιους θα περάσουν τελικά από συνεντεύξεις για το πρόγραμμα Αγροτικής Επιχ

Οι 450 από τους 1.500 υποψήφιους θα περάσουν τελικά από συνεντεύξεις για το πρόγραμμα Αγροτικής Επιχ

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013
AddThis Social Bookmark Button

Σε εξέλιξη βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα η αξιολόγηση των υποψηφίων που έχουν υποβάλλει αιτήσεις συμμετοχής για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Τράπεζα οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν να κληθούν σε interviews θα ενημερώνονται μέχρι τις 30 Αυγούστου, που θα «κλείσει» η διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες του ΑγροΤύπου αυτές έχουν ξεκινήσει αλλά μέχρι στιγμής περιορίζονται στην περιοχή της Αττικής για παραγωγούς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εντός Αττικής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από τους περίπου 1.500 υποψηφίους που υπέβαλαν αιτήσεις στην διαδικασία των συνεντεύξεων έχουν περάσει 450 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα ειδοποιούνται για τις συνεντεύξεις που θα περάσουν από δύο ημέρες έως μια εβδομάδα νωρίτερα. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και αυτοί που θα περάσουν με επιτυχία την διαδικασία των συνεντεύξεων και θα καταλήξουν να εκπαιδευτούν, θα κριθούν εκ νέου ανάλογα με την συμμετοχή που θα έχουν στις εκπαιδεύσεις, τις επιδόσεις τους ή ακόμα και από το bussines plan που θα δημιουργήσουν. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο, υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σπορόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου και η αποστολή των δικαιολογητικών διήρκεσε έως τις 20 Ιουνίου. Η επεξεργασία των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί (όπως αναφέραμε) έως τις 30 Αυγούστου και η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβει χώρα έως 15/12/2013.
Χρήστος Διαμαντόπουλος

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2253216

Online χρήστες

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 23 °C
Τρίτη, 22 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 ως 25 °C
Τετάρτη, 23 Σεπ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 31 °C
Πέμπτη, 24 Σεπ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 17 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.