Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Ο.Π ΝΗΛΕΑΣ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Ο.Π ΝΗΛΕΑΣ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014
AddThis Social Bookmark Button……μια ιδέα που έγινε σκοπός, άντεξε στο χρόνο και συνεχίζειΗ Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Καλαμάτα

Η επέκταση σε όλο το νομό Μεσσηνίας της «ΠΟΠ Καλαμάτα». ήταν διακαής πόθος των Μεσσηνίων για πάνω από μια δεκαετία. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το φυλλάδιο, η υπόθεση βρίσκεται πια στην τελική ευθεία και αναμένεται από ώρα σε ώρα η επίσημη ανακοίνωση.
Η ΠΟΠ Καλαμάτα θα ένα πολύτιμο εργαλείο υποστήριξης στις προσπάθειες προώθησης του μεσσηνιακού ελαιολάδου, αφού προσδίδει ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Αρκεί όμως αυτό; Φυσικά και όχι.
Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι οι αυστηροί κανόνες ελέγχου και πιστοποίησης της ΠΟΠ Καλαμάτα ώστε σε βάθος χρόνου να καταστεί συνώνυμο της υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Γι αυτό και ο ρόλος πλέον της ομάδας παραγωγών Νηλέας αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία εφόσον με τους κοινούς κανόνες διαχείρισης και εμπορίας θα μπορέσουμε με την ΠΟΠ Καλαμάτα να χτίσουμε τον δικό μας μύθο για το μοναδικό ελαιόλαδο που παράγει ο τόπος μας.

Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020
Η νέα ΚΑΠ η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το 2014 και να ολοκληρωθεί το 2020 δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δυο άξονες: A. της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων B. της τήρησης περιβαλλοντικών κανόνων στην καλλιέργεια. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα για να εισπράξουν οι παραγωγοί την ενιαία ενίσχυση στο ακέραιο θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς κανόνες. Είναι το περίφημο «πρασίνισμα» της ΚΑΠ για το οποίο ο ΝΗΛΕΑΣ προετοιμάζεται από χρόνια γι’ αυτό. Η ένταξη των αγροτών σε ομάδες παραγωγών διευκολύνει το ΄΄πρασίνισμα΄΄ της ΚΑΠ και δίνει την δυνατότητα της άντλησης χρημάτων από τον δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ που είναι για την αγροτική ανάπτυξη. Με λίγα λόγια η ισχυροποίηση των ομάδων παραγωγών σε τοπικό επίπεδο εξασφαλίζει:
• Την καλύτερη, οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων.
• Την είσπραξη στο ακέραιο των επιδοτήσεων.
• Την άντληση οικονομικών πόρων από το δεύτερο πυλώνα για αγροτικά αναπτυξιακά έργα σε τοπικό επίπεδο. Η ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ αξιοποιώντας την εμπειρία όλης αυτής της διαδρομής με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ΚΑΠ 2014-2020 και της επέκτασης της ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο μπορεί πλέον να προσφέρει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες στους ελαιοπαραγωγούς του τόπου μας με την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση. Επιγραμματικά οι υπηρεσίες συνοψίζονται στα εξής προγράμματα:

1.Πρόγραμμα OLIVEBASIC

Ένταξη του ελαιοπαραγωγού σε ένα βασικό σύστημα που του εξασφαλίζει:
• την συμμετοχή του σε ομάδα παραγωγών (απαραίτητη προϋπόθεση της νέας ΚΑΠ)

• τη συμμόρφωσή του στις περιβαλλοντικές και άλλες απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ

• Την ένταξη στη διαδικασία πιστοποίησης του ελαιολάδου του ως ΠΟΠ Καλαμάτα

• Την είσπραξη των σχετικών με τα παραπάνω επιδοτήσεων Προκαταβολή εγγραφής 50 ευρώ(το ποσό των 50 ευρώ περιλαμβάνει την παροχή βασικών υπηρεσιών)

2. Πρόγραμμα OLIVELEADER

Ένταξη του ελαιοπαραγωγού σε πλήρες σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Πρόκειται για το πλέον αναγνωρισμένο σύστημα που εφαρμόζει ο ΝΗΛΕΑΣ και στο οποίο οφείλει την αναγνώριση και τις επιτυχίες του.
(Το κόστος συμμετοχής στο παραπάνω σύστημα προκύπτει προϋπολογιστικά με βάση τους ελαιοπαραγωγούς που συμμετέχουν).

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2082062

Online χρήστες

Έχουμε 32 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 °C
Σάββατο, 06 Ιουν
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 25 °C
Κυριακή, 07 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 29 °C
Δευτέρα, 08 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 ως 31 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.