Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Πληρωμές 40 εκατ. ευρώ από 29 Ιουνίου «παλιών» βιολογικών και νιτρορύπανσης

Πληρωμές 40 εκατ. ευρώ από 29 Ιουνίου «παλιών» βιολογικών και νιτρορύπανσης

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013
AddThis Social Bookmark Button

Τις ενισχύσεις των παλιών δικαιούχων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων που εκκρεμούν, θα ξεκινήσει να πληρώνει από τις 29 Ιουνίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Πρόκειται για εκκρεμότητες από προηγούμενες χρονιές (πριν το 2012) που φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις των προγραμμάτων ενίσχυσης βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και της απονιτροποίησης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Όπως είπε ο υπουργός, τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, Μέχρι σήμερα, σημείωσε, έχουν πραγματοποιηθεί επιστροφές ΦΠΑ σε περίπου 50.000 αγρότες, ενώ εκτός επιστροφής θα μείνει ένα ποσοστό της τάξεως του 5% που δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα ΟΣΔΕ. Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 130 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε 70.000 δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου, καθώς και άλλα 10 εκατ. ευρώ τα οποία αποτελούν υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης. Τότε θα ξεκινήσουν και οι πρώτες πληρωμές των αγροτοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων (βιολογική κτηνοτροφία κ.λπ.).
Τον Σεπτέμβριο, τέλος, θα καταβληθεί και η δεύτερη δόση της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου. Μάλιστα ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρήσης «κάρτας» για την αποφυγή πρακτικών προβλημάτων που ίσως προκύψουν με την χρήση της, όπως πιθανή απώλειά της από τους αγρότες. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μείωση της νιτρορύπανσης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, έως τα τέλη Ιουνίου θα γίνει αποπληρωμή των σφαλμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 και όλων των ειδικών καθεστώτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ. Επίσης, αμέσως μετά την πληρωμή των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2012 σε περίπου 70.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους, ύψους 130 εκατ. ευρώ και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σε χαμηλότερες τιμές από τους κτηνοτρόφους.
πηγή: www.Agronews.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2076591

Online χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως καθαρός Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία: 16 °C
Τρίτη, 02 Ιουν
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 22 °C
Τετάρτη, 03 Ιουν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 26 °C
Πέμπτη, 04 Ιουν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.