Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow ΠΟΠ Ελιά ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΟΠ Ελιά ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020
AddThis Social Bookmark Button

image

Το όνομα ΄΄ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ΄΄ είναι ένας άυλος πλούτος, από τους πολλούς που διαθέτει ο τόπος μας. Η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι το θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει και προστατεύει τον πλούτο μας.
Με αίσθημα ευθύνης, συμμετείχαμε από την αρχή ως ΝΗΛΕΑΣ στην συζήτηση για την τροποποίηση των προδιαγραφών ήσσονος σημασίας, με σκοπό να διευκολυνθεί η εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος.
Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2020 με την διαβούλευση στην Καλαμάτα. Χθες 2 Ιουνίου στα γραφεία του Α/Σ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ υπογράφηκε το τελικό κείμενο προκειμένου να προωθηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την τελική έγκριση.
Αυτό που χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ήταν η σύμπνοια, η θετική διάθεση και η αποφασιστικότητα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μοναδικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας, από όλους τους συμμετέχοντες.
Ευχαριστώντας τους συνεργάτες και συνομιλητές μας (Α/Σ Ένωση Μεσσηνίας, ΣΥΜΕΠΟΠ και Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας) ελπίζουμε και ευχόμαστε οι δρόμοι μας να συνεχίσουν να είναι παράλληλοι και δημιουργικοί. Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεώργιο Ζακυνθινό που συνέταξε το σχετικό αίτημα.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2773357

Online χρήστες

Έχουμε 40 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως καθαρός Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία: 18 °C
Τρίτη, 28 Σεπ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 14 ως 32 °C
Τετάρτη, 29 Σεπ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 14 ως 30 °C
Πέμπτη, 30 Σεπ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 27 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2021 Elxis.org. All rights reserved.