Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow ΠΟΠ Ελιά ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΟΠ Ελιά ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020
AddThis Social Bookmark Button

image

Το όνομα ΄΄ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ΄΄ είναι ένας άυλος πλούτος, από τους πολλούς που διαθέτει ο τόπος μας. Η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι το θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει και προστατεύει τον πλούτο μας.
Με αίσθημα ευθύνης, συμμετείχαμε από την αρχή ως ΝΗΛΕΑΣ στην συζήτηση για την τροποποίηση των προδιαγραφών ήσσονος σημασίας, με σκοπό να διευκολυνθεί η εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος.
Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2020 με την διαβούλευση στην Καλαμάτα. Χθες 2 Ιουνίου στα γραφεία του Α/Σ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ υπογράφηκε το τελικό κείμενο προκειμένου να προωθηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την τελική έγκριση.
Αυτό που χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ήταν η σύμπνοια, η θετική διάθεση και η αποφασιστικότητα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μοναδικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας, από όλους τους συμμετέχοντες.
Ευχαριστώντας τους συνεργάτες και συνομιλητές μας (Α/Σ Ένωση Μεσσηνίας, ΣΥΜΕΠΟΠ και Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας) ελπίζουμε και ευχόμαστε οι δρόμοι μας να συνεχίσουν να είναι παράλληλοι και δημιουργικοί. Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεώργιο Ζακυνθινό που συνέταξε το σχετικό αίτημα.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2904613

Online χρήστες

Έχουμε 35 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 2 °C
Παρασκευή, 28 Ιαν
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 2 ως 14 °C
Σάββατο, 29 Ιαν
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 2 ως 11 °C
Κυριακή, 30 Ιαν
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 0 ως 12 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2022 Elxis.org. All rights reserved.