Αρχική arrow Συνταγές arrow Γαλοπούλα με ελιές και ούζο

Γαλοπούλα με ελιές και ούζο

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2013
AddThis Social Bookmark Button

Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό στήθος γαλοπούλας (φιλέτο)
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
1 - 2 πιπεριές φλωρίνης
πελτέ ντομάτας
λάδι αλάτι,
πιπέρι
ούζο ελιές (περίπου 30 ανάλογα με το μέγεθός τους)
λίγη φέτα


Πώς το κάνουμε: 
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες , τα κρεμμύδια σε φετούλες και την πιπεριά σε κύβους. Σε μεγάλη κατσαρόλα (πλατιά) βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε να σωτάρουμε κρεμμύδια και κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τους κύβους της γαλοπούλας. Τα γυρνάμε όλα και όταν έχει σωταριστεί η γαλοπούλα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το ούζο (όσο πιο αρωματικό είναι τόσο καλύτερα) Ρίχνουμε τον πελτέ μας (ανάλογα με το πόση σάλτσα και πόσο κόκκινη τη θέλουμε) και νεράκι, ρίχνουμε και τις ελιές μας που τις έχουμε ξεκουκουτσιάσει και κόψει στα τέσσερα τουλάχιστον. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ ώρα, η γαλοπούλα γίνεται πολύ γρήγορα. Όταν έχει γίνει κόβουμε κομμάτια φέτας και τα προσθέτουμε μέσα. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα και έτοιμο το φαγητό μας! Λίγα μυστικά ακόμα Η γαλοπούλα παίρνει μυρωδιά από το ούζο και γίνεται υπέροχη. Για συνοδευτικό προτείνω ρύζι. Φυσικά μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο. Να προσέξετε λιγάκι το αλάτι, γιατί οι ελιές και η φέτα είναι ήδη αλμυρά. 
www. sintagespareas.gr

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1809257

Online χρήστες

Έχουμε 73 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 10 °C
Σάββατο, 25 Νοέ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 5 ως 18 °C
Κυριακή, 26 Νοέ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 9 ως 18 °C
Δευτέρα, 27 Νοέ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 6 ως 14 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2017 Elxis.org. All rights reserved.