Κουνέλι στη γάστρα
συστατικά
1 μεγάλο κουνέλι χωρίς την πέτσα και το κεφάλι
700ml κόκκινο κρασί
5 φύλλα δάφνης
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
400γρ τομάτες ψιλοκομμένες
3κ.γ. πάστα ντομάτας
3κ.γ. ρίγανη
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
οδηγίες
1.Πλύνετε το κουνέλι και κόψτε το σε μερίδες. Τοποθετήστε τις σε μία πιατέλα. Ανακατέψτε το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε το κουνέλι. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 10 ώρες.
2.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετήστε το κουνέλι στο τηγάνι τσιγαρίστε το μέχρι να χρυσαφίσει. Τοποθετήστε το σε μία γάστρα.
3.Προσθέστε το κρεμμύδι και το λάδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
4.Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ρίγανη και τη μαρινάτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
5.Ρίξτε τη σάλτσα στο κουνέλι και σκεπάστε τη γάστρα. Τοποθετείστε τη στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τη για περίπου μιάμιση ώρα.
6.Σερβίρετε με βραστές πατάτες και κόκκινο κρασί.
Κύριο Μενού
Αρχική Νέα Που είμαστε Ποιοι Είμαστε Περιβάλλον και ποιότητα Διακρίσεις Εκδηλώσεις Ιστορία Συνταγές Φωτογραφίες www.environdec.com Προϊόντα ΝΗΛΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΛΕΑΣ AGRO 2.1&2.2Σύνδεσμοι
Σύνδεση Χρήστη
Στατιστικά
Επισκέπτες: 2416188Online χρήστες
Ο καιρός στη Χώρα
Ο καιρός τώρα
Θερμοκρασία: 6 °C Τετάρτη, 20 Ιαν

Θερμοκρασία: 4 ως 12 °C Πέμπτη, 21 Ιαν

Θερμοκρασία: 7 ως 14 °C Παρασκευή, 22 Ιαν

Θερμοκρασία: 7 ως 14 °C