Αρχική arrow Νέα arrow Κόσμος arrow Με απόβλητα της ελιάς παράγουν ενέργεια

Με απόβλητα της ελιάς παράγουν ενέργεια

Πέμπτη, 22 Μάιος 2014
AddThis Social Bookmark Button

Για θαύμα της τεχνολογίας κάνει λόγο ο Κυβερνήτης του San Juan της Αργεντινής, José Luis Gioja, ο οποίος παρευρέθη στην παρουσίαση ενός κινητήρα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη βοήθεια των αποβλήτων της ελιάς.
Ο κινητήρας είναι αθόρυβος και κατασκευασμένος με την υψηλότερη τεχνολογία της Ισπανίας και του Καναδά, εντελώς ασφαλές στον χειρισμό του με τις καλύτερες προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος. Η ενέργεια που παράγει προέρχεται από τα οργανικά υπολείμματα του ελαιώνα (φλοιούς δέντρων, φύλλα και ελαιοπυρήνες) τα οποία όταν κομποστοποιηθούν παράγουν ένα αέριο που θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα.
Η εταιρεία San Juan de Los Olivos έχει στην κατοχή της 700 εκτάρια ελαιώνων και επεξεργάζεται και παράγει ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.
Aυτοεφοδιάζεται παράγωντας τη δική της ηλεκτρική ενέργεια μέσω αυτής της διαδικασίας για την άρδευση των δέντρων και την παραγωγή ελαιολάδου. "Ο κινητήρας αυτός θα μπορούσε να εφοδιάσει με ενέργεια αρκετά νοικοκυριά, είναι μια καινοτόμα διαδικασία και σχετίζεται με το πολύ κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η χρήση της ενέργειας", δήλωσε ο Κυβερνήτης.

πηγή:www.olivenews.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2120430

Online χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: -3 °C
Τετάρτη, 16 Ιαν
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: -1 ως 11 °C
Πέμπτη, 17 Ιαν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 2 ως 14 °C
Παρασκευή, 18 Ιαν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 4 ως 13 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.