Αρχική arrow Νέα arrow Τοπικά arrow Ημερίδα για το ποιοτικό ελαιόλαδο

Ημερίδα για το ποιοτικό ελαιόλαδο

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013
AddThis Social Bookmark Button

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και έντονο πλην εποικοδομητικό προβληματισμό ολοκληρώθηκε χθες η ημερίδα της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου-Φίλαιος , με θέμα "Εξελίξεις στην διασφάλιση παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης ποιοτικού ελαιολάδου", που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η ποιότητα και η ασφάλεια των ελαιοκομικών προϊόντων, που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης, αναλύσεων, προβληματισμών και κυρίως ανταλλαγής απόψεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων του ελαιοκομικού τομέα.
Μεταξύ των ομιλητών και των συνέδρων ήταν εκπρόσωποι Υπουργείων , δημόσιων φορέων , πανεπιστημίων, ερευνητικών Κέντρων , Ιδιωτικών Φορέων, Ιδιωτικών εταιρειών και αναλυτικών εργαστηρίων.
Η πρώτη στη σειρά εισηγήτρια της Ημερίδας, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Δρ.Αντωνία Τριχοπούλου μίλησε στο Olivenews.gr , τονίζοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου αλλά και της επιτραπέζιας ελιάς.
Μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τη διάδοση της χρήσης του ελαιόλαδου παρουσίασε στο περιθώριο της ημερίδας ο επίτιμος Πρόεδρος των Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Ελλαδας, Ιωάννης Μπαλατσούρας. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλες τις φάσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς (από τη συλλογή μέχρι την τυποποίηση και το εμπόριο), για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα του τομέα, αλλά και τη νομοθεσία. Θα ακολουθήσει δημοσίευση με λεπτομέρειες για την κάθε εισήγηση

πηγή:www.agronews.gr

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2289586

Online χρήστες

Έχουμε 81 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 28 °C
Σάββατο, 20 Ιούλ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 32 °C
Κυριακή, 21 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 33 °C
Δευτέρα, 22 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 33 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.