Αρχική arrow Συνταγές arrow Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια

Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013
AddThis Social Bookmark Button

Υλικά συνταγής:
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 215 γρ.
Ελαιόλαδο: 185 ml
Τσίπουρο: 60 ml (ή ρακί ή άλλο απόσταγμα χωρίς γλυκάνισο)
Ανθόνερο: 2 κουταλάκια τσαγιού Αλεύρι: 150 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Τριμμένα Φουντούκια: 55 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 αψέκαστο πορτοκάλι
Χοντροκομμένα Φουντούκια: 60 γρ. (για την επικάλυψη)

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.
2. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, να αφρίσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Προσθέτετε το ποτό και το ανθόνερο. Τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα τριμμένα φουντούκια, το μπέικιν και το αλάτι. Τα προσθέτετε κουταλιά, κουταλιά στο μείγμα, ανακτεύοντας απαλά.
4. Αδειάζετε το ,μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.

Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.
πηγή:  www.radicio.gr

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2064956

Online χρήστες

Έχουμε 104 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 9 °C
Σάββατο, 17 Νοέ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 10 ως 14 °C
Κυριακή, 18 Νοέ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 ως 14 °C
Δευτέρα, 19 Νοέ
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 18 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.