Αρχική arrow Συνταγές arrow Μοσχάρι κατσαρόλας με κρασί

Μοσχάρι κατσαρόλας με κρασί

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009
AddThis Social Bookmark Button




Χρόνος μαριναρίσματος: 12-24 ώρες
Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες 

συστατικά

1,5 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο) 1 μπουκάλι (750 ml) καλό κόκκινο κρασί 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 γραμμ. κοκκάρι (κρεμμυδάκι στιφάδου) καθαρισμένο 150 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο 350 γραμμ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες 2 καρότα κομμένα σε κύβους 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. ξερό 2 κλωναράκια φρέσκια ματζουράνα ή ρίγανη, ή 2 κ.γ. ξερή 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 φύλλο δάφνης 2 σκελίδες σκόρδο 2-3 φύλλα φασκόμηλο ξερό 3-4 κ.σ. αλεύρι Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

οδηγίες

1. Κόψτε το κρέας σε κύβους μεγέθους περίπου 3 εκατοστών. Βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ ή τάπερ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κλωνάρι θυμάρι, 1 κλωνάρι ματζουράνα/ρίγανη, τα φύλλα φασκόμηλου και λίγο μαϊντανό. Καλύψτε το με το κρασί και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12-24 ώρες. 2. Αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα και στεγνώστε το καλά με χαρτί κουζίνας. Σουρώστε τη μαρινάδα σε ένα χωριστό μπολ και κρατήστε τα κρεμμύδια. 3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλτε 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλτε το με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια με το κοκκάρι μέχρι να χρυσίσουν. Τέλος, σοτάρετε και τα μανιτάρια. Κρατήστε τα λαχανικά αυτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε. 4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο ακόμη λάδι, αφού τα λαχανικά θα έχουν απορροφήσει το περισσότερο, και ροδίστε τα κομμάτια κρέατος λίγα λίγα από κάθε πλευρά, πολύ καλά. 5. Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατέψτε ώστε να καλύψει τα κομμάτια και να μην είναι πια άσπρο και σβήστε με τη μαρινάδα. Προσθέστε όσα μυρωδικά δεν χρησιμοποιήσατε στο μαρινάρισμα (τα φρέσκα δεμένα σε ένα ματσάκι με ειδικό μαγειρικό σπάγκο) μαζί με τα καρότα και το σκόρδο και σιγοβράστε με το καπάκι για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 6. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίξτε μέσα το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να έχει χυλώσει, αλλά να είναι αρκετή. Δοκιμάστε το αλάτι και συμπληρώστε αν χρειάζεται. 7. Σερβίρετε με πατάτες βραστές ή πουρέ ή και με κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.

Σύνδεση Χρήστη





Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 2064881

Online χρήστες

Έχουμε 31 επισκέπτες σε σύνδεση

Ο καιρός στη Χώρα

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 9 °C
Σάββατο, 17 Νοέ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 10 ως 14 °C
Κυριακή, 18 Νοέ
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 ως 14 °C
Δευτέρα, 19 Νοέ
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 18 °C
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.